top of page
Cityscape

עו"ד הסדרי חובות הוצל"פ בתל אביב ורמת גן

עורך דין הסדרי חובות הוצל"פ בתל אביב וברמת גן

 

כשאדם פרטי או בעל עסק מקבל אזהרה ממהוצל"פ לפריעת חובות, עליו לפנות בהקדם אל עורך דין על מנת לקבל ייעוץ לגבי האפשרויות הקיימות. אם אין ביכולתו לפרוע את כל החוב בבת אחת, פתוחה בפניו האפשרות לבקש הסדר חוב.

כיצד מתבצע הסדר חוב בהוצאה לפועל

 

עו"ד הסדרי חובות הוצל"פ ברמת גן או בתל אביב, יסביר לכם כי במידה ואינכם יכולים לפרוע את החוב במלואו ובבת אחת, קיימת אפשרות לפרוס את התשלומים. זוהי משמעותו של הסדר החוב, הפורס לתשלומים לאורך זמן את הסכום שנקבע בצו התשלומים או בצו האזהרה שהוציאה לשכת ההוצל"פ.

 

את הפנייה אל ההוצל"פ יש לבצע במהירות מאחר וקיים דד-ליין ברור. במידה ויצאו פסק דין או בקשה לביצוע שטר, יש לפנות אל הלשכה בבקשה שתוציא צו תשלומים לכל המאוחר תוך 20 ימים. מאידך, אם יצאה תביעה על סכום קצוב יש לפנות אל הלשכה תוך 30 ימים לכל המאוחר, וזאת מיום בו יצאה האזהרה.

 

כאמור, חשוב מאוד שלפני הגשת הבקשה תתייעצו עם עורך דין הסדרי חובות הוצל"פ בתל אביב או רמת גן. זאת מכיוון שישנן מספר אפשרויות הפתוחות בפניכם, כגון הגעה להסדר עם הנושים מחוץ להוצאה לפועל או לכותלי בית המשפט, ולכל בחירה יש מאפיינים ייחודיים משלה. את הבחירה בדרך העדיפה יש לבצע תוך הבנת המשמעויות, לאור סכום החוב, המצב הכלכלי ויכולות ההחזר, מאפייני החייב (חברה, עסק, יחיד), מאפייני וכמות הנושים, ועוד.

 

במידה והוחלט להגיש בקשה לצו תשלומים ניתן לעשות זאת באמצעות עו"ד הסדרי חובות באופן מקוון. אמנם אין חובה בייצוג מטעם עו"ד, אך כאמור הדבר בהחלט מומלץ, מפחית מהנטל ומונע טעויות שעלולות לעלות ביוקר בהמשך הדרך. מדובר בבקשה הכוללת את מילוי הטופס הרלוונטי וצירוף של מסמכים כגון צילום של העו"ש, חיובי כרטיס אשראי, תלושי משכורת, אישורי קצבאות, אישורי חסכונות ופיקדונות, אישורי הוצאות שוטפות ואחרות, בעלות על נכסים, כתב ויתור סודיות, ועוד.

 

כמו כן, בבקשה המוגשת להוצאה לפועל מציע החייב הסדר תשלומים משלו, ובו יצטרך לעמוד מעתה ועד שתאושר בקשתו כלשונה, או תשונה או תידחה. כמובן שיש לשקול היטב את הצעת הפריסה, תוך ראייה לעתיד, הבנת המצב הכלכלי והיכרות עם מדיניותה של ההוצל"פ. מעבר לכך, חשוב לדעת שהגשת הבקשה מבטלת זימון לחקירת יכולת, במידה והיא נכללה באזהרה הראשונה.

עו"ד הסדרי חובות הוצל"פ בתל אביב ורמת גן
מה קורה אחרי הגשת הבקשה לצו תשלומים

 

אחרי שהוגשה בקשת צו התשלומים, בוחן רשם הוצל"פ את האפשרות לקיום הסדר חוב תוך שהוא מתייחס למצבו וליכולותיו הפיננסיות של החייב, לחובות הקיימים ולזכויותיהם של הנושים. כאמור, בעת שמבוצעת הבחינה העשויה לארוך זמן מה, כבר צריך לעמוד בתשלומים כפי שהוצעו בבקשה עצמה.

 

כעת עשויים להתממש מספר תרחישים. למשל, ייתכן שלאור הגשת הבקשה יוחלט לזמן את החייב לחקירת יכולת, וייתכן שיידרשו עוד מסמכים משלימים. כמו כן, ייתכן שהבקשה תידחה ואז בכל מקרה נערכת חקירת יכולת תוך 14 ימים לכל היותר. ההגעה אל חקירה זו היא בגדר חובה, ורשם ההוצל"פ רשאי להטיל סנקציות על מי שאינו עושה זאת. אפשרות נוספת היא שההוצאה לפועל תקבל את הסדר החוב כפי שהציע החייב, או תשנה במידת מה את הפריסה וגובה התשלומים, ומכאן והלאה יהיה צורך לעמוד בהם. בנוסף, אם לחייב כבר יש מספר תיקים בהוצאה לפועל, עשוי להתבצע איחוד תיקים כך שכל החובות יאוחדו תחת צו תשלומים אחד.

 

יש לציין כי בהמשך ניתן יהיה לשנות את צו התשלומים במידה והמצב הכלכלי של החייב השתנה, ולכן הוא אינו יכול עוד לעמוד בתשלומים כי שנקבעו. גם את הבקשה הזו אפשר וכדאי להגיש בעזרת עורך דין באופן מקוון, וגם היא תיבחן על ידי הרשם שעשוי לדחות אותה (כלומר הפריסה המקורית תיוותר על כנה), לקבל אותה כלשונה או לשנותה במידת מה.

 

הסדר חוב מחוץ להוצאה לפועל ליחידים, חברות ועסקים

 

גם יחידים, גם עסקים וגם חברות יכולים לחתור להסכם עם הנושים מחוץ להוצל"פ ולכותלי בית המשפט. זאת, כמובן, אם יש ביכולתם להשיב את החובות באופן מלא או חלקי, תוך כדי פריסת תשלומים. מבחינת חברות בע"מ הנסחרות בבורסה, ניתן ליצור הסדר חוב בו מקבלים הנושים מניות בתמורה לכסף המגיע להם. בכל מקרה, השאיפה היא להגיע להסדר בו החוב קטן ככל הניתן והתשלומים ארוכים ככל האפשר, מה שיקל על התזרים. לא פעם יהיו נושים המוכנים להתפשר בהסדר כזה לאור הבנת המציאות, רצון למזער נזקים ורתיעה מכניסה לתהליך ממושך בהוצאה לפועל, או תהליך בבית המשפט.

 

חשוב מאוד שאת ההסדרים האלו ילווה עורך דין מטעמכם, שברשותו ניסיון רב והבנה של התהליכים, לרבות המטרות, האינטרסים והאילוצים החלים על כל הצדדים המעורבים. ישנן גישות אפקטיביות לניהול המשא ומתן מול הנושים, השואפים לראות כסף מהיר ובטוח, להבדיל מכניסה להליך של פשיטת רגל שלא יודעים איך יוצאים ממנו.

 

אכן, האפשרות האחרונה הפתוחה בפני חייב, שאינו יכול להחזיר את חובותיו גם בפריסת תשלומים, הינה פשיטת רגל, המכונה כיום חדלות פירעון. מדובר בהליכים המתקיימים מול ההוצאה לפועל, אשר מובילים לתשלומים חודשיים למשך שנה תחת מגבלות וסנקציות מסוימות. כעבור שנה מוציאה ההוצאה לפועל צו שיקום כלכלי, המציג תנאי תשלום ומגבלות למשך 3 שנים, שלאחריהן מקבלים צו הפטר. משמעו של הצו היא שהחייב פטור מכלל חובותיו בתיק זה.

 

למידע נוסף ולקבלת שירותי עורך דין הוצל"פ בעל ניסיון רב, הנכם מוזמנים לפנות אלינו בטלפון 054-4571505 או צרו קשר דרך האתר.

bottom of page